Agenda

AGENDA

 PROJECTS 

De passage van een reus à plus tard

Park van Vorst, Brussel


Tijdens de Park Poétik zomer van 2021 creëerde kunstencollectief KNEPH een levende installatie in het Park van Vorst. Platform Poétik 2.0/Gryoo gaf de hoofdrol aan vijf verschillende bomen. Gestaag breidde de installatie als een schimmel uit tot een poëziebos en verbeeldde op een kunstzinnige manier hedendaagse vraagstukken. We zijn nu aangekomen bij de laatste boom: de oude Paardekastanje.


Deze boom lijdt aan de kastanjebloedingsziekte en is stervende. Hij wordt daarom al een tijdje afgeschermd door dranghekken om wandelaars te beschermen. Park Poétik & KNEPH willen nieuw leven geven aan een reus die een historische getuige is en dreigt te verdwijnen. Daarom werken we graag samen met kunstenaar Charles Djeumou.


Charles werkt enkel met dode stammen en kapt erin om ze een nieuwe vorm van leven te geven. Hij zal dit doen door de stervende boom ter plekke te sculpteren.

De boom ziet er niet ziek uit maar wordt van binnenuit uitgehold door de schimmel. De takken dragen nog bladeren. De stam blijft staan en kan zich afleggen om nieuwe scheuten te laten schieten.

Het beeld is een boei van hoop voor de toekomst. Omdat het behoud van de natuur een absolute noodzaak is voor de hele mensheid.

more info


Homelands Places of belonging

sept '21 - jan '22, UCLL, Leuven

Het Homelands / Intenational Yehudi Menuhin Foundation project koppelt nieuwkomer kunstenaars aan een personeelslid van een lokale culturele instelling. Als tandem starten ze een  cocreatief en artistiek proces met lokale gemeenschapsgroepen. Het begrip "HOMELANDS" vormt de rode draad: een artistiek onderzoek naar wat het betekent om je thuis te voelen, om bij een plek, een stad of een gemeenschap te horen. 


Het Homelands-project bevordert sociale inclusie door een duurzame dialoog tot stand te brengen tussen Belgische burgers en nieuwkomers via een van de krachtigste instrumenten van elke cultuur: KUNST. 


Hanane El Farissi, multidisciplinair kunstenaar uit Marokko en Poya Sadeqi, acteur uit Afghanistan zullen een trinomium vormen met KNEPH en samenwerken met de studenten van de UCLL in Leuven.​

more info


Explo Expo Marcel Broodthaers

nov - dec '21, GC Ten weyngaerd & Wiels, Brussel

Een speelse ontdekking voor scholen van de expo 'Marcel Broodthaers: industriële gedichten en open brieven' in Wiels.


MODE EN KINDEREN

24/8 - 27/8 kmsk Brussel

kinderstage over mode en kinderen

more info

Q.U.E.S.T

KNEPH hangar, Kessel Lo

persoonlijk artistiek parcours van een individu binnen het atelier KNEPH

more info