kweikers

KWEIKERSPARADE

 Fase 1: proces met de Tiense Wereldvrouwen 


In 2020 (10 oktober) trekt de Kweikersparade door Tienen met als thema ‘Transformatie’.

KNEPH begeleidt de Tiense Wereldvrouwen die particperen in het eerste tafereel van deze parade waarbij meerdere groepen betrokken worden. In verscheidene ateliersessies (KUMAZEMI) zal dit project vorm krijgen. De disciplines waarmee gewerkt wordt zijn kostumes uit papier en karton en zang.


Tijdens KUMAZEMI gaan we aan de slag met de Tiense Wereldvrouwen vertrekkende vanuit de Wollen Oermoeder.  Het beeld van de vrouw, van de moeder,… is een universeel archetype waarin velen zich herkennen en de sculptuur is een ideale insteek voor uitdieping van begrippen als vrouwelijkheid, zelfbeeld van de vrouw hier in het westen, mode en sluier, sensualiteit, zorg, affectie, opvoeding, levenscyclus en in dit project hoofdzakelijk transformatie.

 

De transformerende vrouwelijke krachten overtreffen de biologische procreatie. Vruchtbaarheid is meer dan het fysieke dragen van een kind in de moederschoot, het is de geestelijke capaciteit tot verandering, tot beweging.


 Fase 2: Kweikersdag 2020 


Wegens het corona virus is de Kweikersparade van 2020 een jaar uitgesteld en liggen de ateliers al van maart stil. Maar voor de Kweikersdag van 10/10/2020 pakken we de draad weer op. Met BuitensteBinnen presenteerden we op de Kweikersdag 2020 ons BuitensteBinnen lied. Dit lied maakten we samen tijdens 4 ateliers in september-oktober. We leerden body drum en met de steun van de percussionisten van Bonkitasi zorgen we voor extra power. De cocon breekt open. Het feest kan weer beginnen!