randprogramma

 Afgelopen evenementen 

1. LUCIFER Gust Van Den Berghe film + Q&A

Lucifer passeert tijdens zijn val van de hemel naar de hel, langs de aarde. Hij landt in een dorpje in Mexico waar de duivel een oude vrouw doet twijfelen aan haar geloof en intussen ook haar kleindochter verleidt.
Na de film was er nog een talk met regisseur Gust Van Den Berghe.

2. Betekenis Divina Commedia voor Rudi Meulemans lezing

Voor Rudi Meulemans getuigt de Divina Commedia dat een boek de reis is. Op basis van de tekst van Dante realiseerde hij Inferno (Parade 2010/Kaaithearter) en Purgatorio (2012/ BOZAR). Voor hem zijn Hel, Louteringsberg en Hemel geen geografische plekken maar eerder gemoedstoestanden waarin een mens verkeert. Rudi vertelt wat de Divina Commedia voor hem betekent.

3. L'Œil du cyclope Jen Debauche film + Q&A

One move breaking with alienation and the repeatedly mechanical gestures of labour and, where needed, society and that which it tends to sever from the world. One radical move hence choosing to restore ties with this material, concrete world of landscapes and textures: a walk, a simple walk, a recovery of this lesser yet inaugurating movement, constituent of mankind. The Eye Of The Cyclops tells of a man who walks, a man with no name, in pursuit of his own wander lines.

Na de film was er nog een talk met regisseusse Jen Debauche

4. INFERNO Andrea Robilio lezing

Filosoof Andrea Aldo Rubiglio begeleidt lezers in hun afdaling van de Inferno, de beklimming van het Purgatorio en het stijgen naar het Paradiso.

5. Myrthe Vinck & Jonathan De Maeyer expo 

Fotografen onderzoek hun relatie ten op zichte van het landschap.

6. Rencontre inttergallactique katrien Kolenberg lezing

Professor Sterrenkunde en celliste onderzoekt de trillingen van de sterren. Bestaat er zoiets als een 'Harmonie der sferen'? Vormen de sterren een groot kosmisch symfonisch orkest?

7. WALKS Francis Vranckx expo 

WALKS soms zwijgen de bomen

8. TRES Hilde Overbergh expo 


9. Wandelvertelling Wim Cuyvers uitstap 

Frans Massereel centrum.

RANDPROGRAMMA

In 2019 zal KNEPH verschillende artistieke multidisciplinaire projecten realiseren onder de noemer PASQUA. Hierin vormen de Divina Commedia van Dante Alighieri en het werk van Pieter Bruegel de Oude de literaire voeding.
In dit kader organiseren we filmscreenings, lezingen, expo’s en ontmoetingen met kunstenaars die een link hebben met de inhoud van het project.